Deser mango rice
Zrobienie tego deseru jest szybsze, niż myślicie. Najdłuższą czynnością jest powstrzymanie się, aby nie zjeść wcześniej soczystego mango zanim trafi do Waszego deseru.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 100 ml mleczka kokosowego 12-14 %
- 100 ml pulpy z mango QF
- 140 g ryżu jaśminowego Smart Chef
- 0,5 łyżeczki cukru kokosowego
- 1 świeże mango
- szczypta soli
- szczypta czarnego sezamu
Sposób przygotowania
- Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją.
- W rondelku zagrzej mleko, dodaj cukier i szczyptę soli, mieszaj aż do rozpuszczenia składników, gotuj 3 min.
- Obierz mango i pokrój na cienkie plastry.
- Na talerz wylej połowę pulpy, dodaj ryż. Wyłóż plastry mango, polej mleczkiem kokosowym i posyp czarnym sezamem.
Zaskocz swoich przyjaciół i podawaj deser w połówce kokosa?