Deser z mango i tapioką

Przenieś się do tropików z egzotycznym deserem mango z tapioką! Delikatne perły tapioki w kremowym mleczku kokosowym, orzeźwiająca pulpa mango i soczyste owoce to idealne połączenie smaków i tekstur. Prosty przepis, który przygotujesz zaledwie w 5 minut!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Tapiokę przygotuj według wskazówek na opakowaniu, przelej zimna wodą i wystudź. Następnie wymieszaj z połową mleczka kokosowego i solą.
  2. Pulpę mango, mleczko kokosowe, lód oraz miód dobrze wymieszaj.
  3. Z grejpfruta wykrój filety (bez białych błon) a mango pokrój w kostkę.
  4. Do szklanek przełóż tapiokę, uzupełnij musem z mango i udekoruj owocami oraz miętą.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI