Fresh spring rolls z makaronem vermicelli, krewetkami i ziołami Food square

Odkryj letnią eksplozję smaków w fresh spring rollsach z makaronem vermicelli, krewetkami i świeżymi ziołami! Idealne danie na ciepłe dni, które zachwyci Twoje kubki smakowe! Dzięki bezglutenowemu makaronowi Vermicelli szklistemu i soczystym krewetkom koktajlowym każdy kęs to prawdziwa uczta. Dodatkowo kolorowy papier ryżowy do sajgonek i sos do spring rollsów z naszej kolekcji, pozwoli Ci stworzyć nie tylko smakowitą, ale i efektowną potrawę. Za przepis dziękujemy Food square.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 164

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 8

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron vermicelli przełóż do miseczki, wlej wrzątek do przykrycia makaronu oraz sok z buraka, wymieszaj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie odcedź i przelej zimną wodą.
  2. Krewetki koktajlowe wrzuć do garnka z wrząca wodą i gotuj przez minutę. Odcedź.
  3. Wszystkie warzywa pokrój w słupki.
  4. Drewnianą deskę opłucz wodą, aby papier ryżowy się nie przykleił. Weź arkusz papieru ryżowego i zanurz go na 3 sekundy w letnie wodzie. Ułóż na desce.
  5. Na środku arkusza rozłóż ok. łyżkę krewetek, kilka listków szpinaku i świeżych ziół, garstkę makaronu oraz po 2-3 słupki z każdego z warzyw.
  6. Boki papieru ryżowego zwiń do środka, następnie zrób zakładkę z dolnej warstwy i ściśle zroluj do końca papieru niczym naleśnik. Odstaw na talerz i czynność powtórz dla pozostałych rollsów.
  7. Rollsy podawaj z miseczką sosu Ros Thai Thai obok.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI