Kokosowe pancakes z owocami
Lubicie pancakes? Więc na pewno spodoba Wam się wersja kokosowa! Pancakes są bardzo smaczne: lekkie i puszyste z delikatną nutą kokosa. Idealnie łączą się truskawkami bądź jagodami lub Waszą ulubioną konfiturą.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 400 ml mleczka kokosowego 5-7%
- 50 g mąki kokosowej
- 50 g mąki pszennej
- 1 łyżka miodu/ cukru kokosowego
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju np. kokosowego
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
ulubiona konfitura i owoce
Sposób przygotowania
- Wymieszaj jajka z olejem kokosowym i miodem
- Dodaj do masy mleczko kokosowe i dokładnie wymieszaj.
- W osobnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczeni i solą. Dodaj do mokrych składników i zamieszaj – szybko i niezbyt dokładnie.
- Placki smaż na patelni delikatnie natłuszczonej olejem– na złoto, z obu stron.
Podawaj z ulubionymi owocami i konfiturą