Miso Ramen Jakjalubiejesc

Witaj w aromatycznej podróży do Japonii z przepisem na pyszne Miso Ramen od Moniki Jakjalubiejesc. Dzięki połączeniu pasty miso sezamu i aromatycznego oleju sezamowego House of Asia, ta zupa z pewnością oczaruje Twoje kubki smakowe. Dodając do niej chrupiące pieczarki, kremowe mleczko kokosowe i pszenny makaron instant, stworzysz prawdziwy raj dla podniebienia. Zobacz filmik krok po kroku>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 147

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Kukurydza:

  • 1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka miodu

Do dekoracji zupy:

Sposób przygotowania

  1. Na oleju sezamowym przesmaż pieczarki z czosnkiem i imbirem. Po chwili dodaj sezam, pastę miso i wymieszaj. Dodaj sos sojowy i bulion. Gotuj kilka minut.
  2. W międzyczasie makaron instant zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Pod koniec gotowania do zupy wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe.
  3. Na patelnię przełóż kukurydzę, dodaj miód i sos sojowy. Mieszaj do przyrumienienia.
  4. Zupę przełóż do miski, dodaj makaron, listki nori, pak choi, kiełki i kukurydzę. Posyp sezamem i szczypiorkiem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron instant pszenny 200g House of Asia

Makaron instant pszenny 200 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI