Onigiri z omletem i łososie Pysznie czy przepysznie

Zapraszamy do przygotowania pysznych onigiri z omletem i łososiem z przepisu Moniki Pysznie czy przepysznie. To idealne połączenie smaków, które zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia. Dzięki naszym składnikom, takim jak ryż do sushi, sos do ryżu czy liście nori, przygotowanie tego dania będzie prawdziwą przyjemnością. Wystarczy poświęcić jedynie 45 minut, by stworzyć 6 porcji tych wyjątkowych onigiri. Szybko i łatwo!

Jak złożyć onigiri za pomocą foremki? Koniecznie zajrzyj tu>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 146

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 45 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Omlet:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do letniego ryżu wlej sos do ryżu do sushi i wymieszaj. Przepis>
  2. Jajka wbij do miski, dodaj sos sojowy, mleko, pieprz, posiekanego łososia i posiekany szczypior. Całość wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wlej 1/4 mieszanki i smaż, aż się zetnie, ale góra nadal będzie surowa. Całość zwiń w roladę i przesuń na bok patelni. Wlej kolejną część masy i smaż, aż się zatnie. Zawiń usmażony omlet i smaż tak do momentu, aż masa się skończy i powstanie jeden duży omlet.
  4. Omlet pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Foremkę do onigiri wyłóż folią spożywczą, ubij 1 łyżkę ryżu, następnie pokrojony omlet i znów przykryj ryżem. Całość ubij drugą częścią foremki i ostrożnie wyjmij z folii.
  6. Liść nori potnij na wąskie kawałki i przyklej na onigiri. Całość obtocz w mieszance sezamu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 400g House of Asia

Ryż do sushi 400 g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI