Pieczone szparagi z sosem teriyaki

Pieczone szparagi z sosem teriyaki House of Asia

Wiosna sprzyja urozmaicaniu posiłków sezonowymi warzywami. Szparagi jako jedne z pierwszych zwiastują jej nadejście. Są pyszne, cenne w witaminy i minerały a przy tym niskokaloryczne. Wypróbujcie nasz przepis na pieczone szparagi w intensywnym, lekko słodkim sosie teriyaki. To ciekawe połączenie kuchni europejskiej i azjatyckiej z pewnością przyjemnie Was zaskoczy.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 4 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka oliwy
  • pęczek zielonych szparagów

Sposób przygotowania

  1. Szparagi dobrze umyj, odkrój łykowate końcówki. Jeśli używasz grubszych szparagów obierz je. Cienkie szparagi nie wymagają obierania. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  2. W małej miseczce wymieszaj sos teriyaki z oliwą i polej na szparagi. Następnie posyp je sezamem.
  3. Piecz przez 20 min. w temperaturze 180 stopni.

Podawaj z pozostałym sosem tariyaki.

Polecane produkty

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI