Pstrąg w sosie teriyaki z warzywami i makaronem soba

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.6 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu teriyaki
  • 400 g fletu z pstrąga
  • 150 g opakowania makaronu soba
  • 2 łyżki oleju roślinnego, do smażenia
  • 1 łyżeczka imbiru, drobno posiekanego
  • 1 łyżeczka czosnku, drobno posiekanego
  • 100 g brokułów, małe różyczki
  • 100 g marchewki, pokrojonejw słupki 3 cm
  • 1 łyżeczka białego sezamu, do podania
  • 1/2 limonki, do dekoracji
  • sól i pieprz, do smaku

Sposób przygotowania

1.Wymieszaj sos sojowy z sosem teriyaki. W połowie sosu zamarynuj filety pstrąga i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce. Druga połowa zostanie do podania.
2. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3. Patelnię ustaw na średnim ogniu, rozgrzej olej i usmaż imbir z czosnkiem, kiedy będą złociste dodaj warzywa i smaż 3 minuty. Dodaj makaron, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszaj i odstaw.
4. Patelnię ustaw na średnim ogniu, rozgrzej olej i ułóż flety skórą w dół. Smaż około 5 minut, przewróć i smaż kolejne 3 minuty.
5. Podaj rybę z makaronem, sosem i cząstkami limonki, posypaną sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI