Buraczki z wasabi i limonką

Klasyk do niedzielnego schabowego, dziś może nabrać azjatyckiego smaku. Buraki, które goszczą na naszych stołach od lat są bogate w witaminy i minerały, zadbaj, żeby podawać je często i pod różną postacią.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 5 min + gotowane buraków

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 250 g gotowanych/pieczonych buraków
  • 1 łyżeczka wasabi w proszku
  • 1 łyżka soku z limonki

Sposób przygotowania

1. Ugotowane lub upieczone buraki obierz ze skóry, zetrzyj na drobnej tarce. 

2. Dodaj łyżkę soku z limonki i łyżeczkę pasty z wasabi. 

3. Dokładnie wymieszaj, gotowe. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI