Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango

Wiemy, że lubicie mango i mleczko kokosowe. Dlatego też przygotowaliśmy dla Was ten przepyszny i zdrowy deser. Nasiona chia zawierają duże ilości błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, oraz wysokiej jakości białka. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotyczną pulpą mango to propozycja na zdrowy deser lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4 / 5. Ilość głosów: 64

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 minut + 3 h w lodówce

Ostrość:

Składniki

Czas przygotowania 10 minut + 3 godziny w lodówce.

Sposób przygotowania

  1. Do miski wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. Pulpę mango wlewamy do wysokich szklanek. Następnie dodajemy pudding chia. Postaraj się nie zabrudzić rantów szklanek tak aby deser pięknie i estetycznie się prezentował. 
  3. Na wierzch kładziemy świeże mango pokrojone w kostkę, ulubioną granolę, borówki i mięte do dekoracji.
  4. Przed podaniem deser chłodzimy minimum 15 minut.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI