Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango
Wiemy, że lubicie mango i mleczko kokosowe. Dlatego też przygotowaliśmy dla Was ten przepyszny i zdrowy deser. Nasiona chia zawierają duże ilości błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, oraz wysokiej jakości białka. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotyczną pulpą mango to propozycja na zdrowy deser lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 minut + 3 h w lodówce
Ostrość:
Składniki
- 200 ml mleczka kokosowego 5-7% BIO
- 200 ml pulpy mango
- 2 łyżki nasion chia
- 1 małe dojrzałe mango pokrojone w kostkę
- 2 łyżeczki miodu
- borówki, granola oraz mięta do przybrania
Czas przygotowania 10 minut + 3 godziny w lodówce.
Sposób przygotowania
- Do miski wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
- Pulpę mango wlewamy do wysokich szklanek. Następnie dodajemy pudding chia. Postaraj się nie zabrudzić rantów szklanek tak aby deser pięknie i estetycznie się prezentował.
- Na wierzch kładziemy świeże mango pokrojone w kostkę, ulubioną granolę, borówki i mięte do dekoracji.
- Przed podaniem deser chłodzimy minimum 15 minut.