
Quinotto z pastą miso

Quinotto z pastą miso – kremowe, roślinne comfort food w wersji fit. Lekka quinoa, intensywna pasta miso i totalnie przytulny klimat w jednej misce. A najlepsze? Gotowe w kilka chwil.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
200 g Quinoi komosy ryżowej białej QF Quality Food
50 g Grzybów mun całych House of Asia
2 łyżeczki Pasty Miso Shiro jasnej House of Asia
100 ml Mleczka kokosowego 12% – 14% House of Asia
1 cebula średnia pokrojona w drobną kostkę
2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
100 g szpinaku baby
400 ml bulionu
30 g pokrojonej drobno kolendry
Sól, pieprz czarny do smaku
Sposób przygotowania
1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odsącz.
2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, następnie dodaj quinoę. Podsmaż całość przez minutę, po czym systematycznie dolewaj bulion. Gotuj ciągle mieszając, aż kasza stanie się miękka.
3. Dodaj grzyby, mleczko kokosowe, pastę miso, szpinak i kolendrę. Podgrzej, dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj na ciepło posypane liśćmi szpinaku.