Ryż smażony z tofu i mango

Wariacji Pad Thaia jest co niemiara. Wypróbuj tego przepisu z ryżem i chrupiącym tofu. Za idealny smak odpowie tutaj nasza doskonale skomponowana pasta Pad Thai i gotowa do użycia (nie będziesz musiał się martwić o krojenie i obieranie) pasta z czosnku, imbiru i chili.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 99

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

70 g Pasty Pad Thai House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia

2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

1 łyżka Soku z limonki House of Asia

100 g Ryżu jaśminowego Lotus wcześniej ugotowanego i wystudzonego

100 g tofu pokrojonego w kostkę

1/2 mango pokrojonego w kostkę

1 cebula drobno pokrojona

1 mała marchewka

3 jajka

3 łyżki szczypiorku

50 ml wody

Olej do smażenia

Opcjonalnie:

3 łyżki tajskiej bazylii i świeżego szczypiorku do podania

Sposób przygotowania

1.       W misce wymieszaj pastę pad thai z sosem rybnym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz wodą.

2.       W woku smaż roztrzepane jajka, aż dobrze się zetną i przełóż do miski.

3.       Następnie na rozgrzanym oleju podsmaż przez około minutę cebulę, potem dodaj kurczaka, smaż kolejne 2-3 minuty, wsyp ryż, smaż przez około 4-5 minut. Pod koniec danie wymieszaj z mango i cukinią, wlej sok z limonki, dodaj usmażone jajka. Podawaj ze świeżymi ziołami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Pad Thai 113g House of Asia

Pasta Pad Thai 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI