
Sajgonki z mięsem i warzywami z airfryer’a

Marzy Ci się smak ulicznego jedzenia z Azji, ale bez wychodzenia z domu? Te sajgonki z mięsem i warzywami zrobisz w 25 minut w airfryerze!
Chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku, doprawione oryginalnymi sosami House of Asia – smakują jak z najlepszej knajpki w Hanoi. Spróbuj raz, a będą Twoim stałym numerem na szybki obiad albo imprezową przekąskę!
Liczba porcji: 2
Czas: 25 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
- 2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego House of Asia
- 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 250 g mięsa mielonego
- 1/ 2 cebuli drobno pokrojonej
- 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
- Mięso, cebulę oraz czosnek podsmaż na oliwie.
- Warzywa do woka opłucz pod zimną wodą, odsącz i pokrój. Przełóż do mięsa, dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj i smaż jeszcze 2 – 3 minuty.
- Arkusz papieru zanurz na kilka sekund w wodzie. Na środek nałóż farsz i zwiń jak krokieta. Włóż do airfryer’a i piecz przez około 8 minut w 180°C.