Sajgonki z wieprzowiną i grzybami Mun

Marzysz o azjatyckich smakach, ale myślisz, że ich przygotowanie jest skomplikowane? Nic bardziej mylnego! Te chrupiące sajgonki to idealny dowód na to, że wyjątkowe dania mogą być proste i szybkie do wykonania. Wystarczy kilka składników, takich jak papier ryżowy, grzyby Mun, makaron Vermicelli i świeże warzywa z dodatkiem przypraw kuchni chińskiej, aby stworzyć prawdziwe dzieło kulinarne.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji. Odcedź, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski.
  2. Na patelni podsmaż czosnek, chili i wieprzowinę, następnie dodaj marchewkę, dymkę, grzyby, a na koniec kapustę. Dopraw do smaku przyprawą chińską i sosem sojowym, przełóż do miski z makaronem, dobrze wymieszaj.
  3. Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą. Następnie nałóż po 2 łyżki farszu i zwiń jak krokieta. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI