
Stek z sałatką z kimchi

Orientalna uczta w 15 minut! Z pastą Bulgogi i kimchi od House of Asia grillowany stek nabiera wyjątkowego charakteru.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
lekko pikantne
Składniki
1 opakowanie Pasty Bulgogi House of Asia
1 łyżeczka Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
150 g Kimchi House of Asia
1 łyżka Białego sezamu House of Asia
300 g antrykotu wołowego pokrojonego w plastry
2 łyżki oliwy z oliwek
Garść szczypiorku drobno pokrojonego
Sposób przygotowania
- Wyjmij antrykot z lodówki na 15–20 minut przed smażeniem. Osusz, posyp przyprawą japońską i posmaruj oliwą.
- Grilluj stek przez 3 minuty, obracając co około 30 sekund. Odstaw do odpoczynku na 3–4 minuty.
- Posmaruj pastą bulgogi i grilluj ponownie 2 minuty, znów obracając co 30 sekund. Odstaw, posmaruj pastą i posyp sezamem oraz szczypiorkiem.
- Po chwili odpoczynku pokrój w plastry i podawaj z kimchi.