Tajska zupa z wieprzowiną
Szukacie nowych inspiracji kulinarnych? Przed Wami Tajska zupa z wieprzowiną z pastą Tom Yum oraz sosem rybnym House of Asia.
Liczba porcji: 2
Czas: 60 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 2 łyżki Pasty Tom Yum House of Asia
- 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
- 500 ml wody
- 100 g boczniaków pokrojonych w paseczki
- 150 g mielonego mięsa wieprzowego
- sól i pieprz do smaku
- świeża kolendra do podania
Sposób przygotowania
1. Dopraw mięso solą i pieprzem, uformuj małe kuleczki ok 16 szt.
2. Zagotuj wodę, dodaj pastę i dobrze wymieszaj, dodaj sos rybny.
3. Wkładaj kulki do wrzącej wody, zmniejsz temperaturę po 2 min i dodaj grzyby. Gotuj 5 min.
4. Podawaj ze świeżą kolendrą.
Proponowany TIP: do zupy możesz dodać pomidory z puszki, powstanie wtedy orientalna wersja zupy pomidorowej.