Ekspresowa Tikka Masala z tofu Jakjalubiejesc
Stwórz razem z nami i Jajalubiejesc danie w 20 minut w zaledwie 5 krokach. Dzięki naszej indyjskiej paście Tikka Masala danie będzie ekspresowe, aromatyczne, autentyczne i przepyszne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu i oczarujcie swoich gości.
Liczba porcji: 3
Czas: 20 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
· 1 Pasta Tikka Masala House of Asia
· ½ puszki Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
· 1/2 cebuli posiekanej
· 1 kostka naturalnego tofu pokrojonego w kostkę
· 2 łyżki oliwy z oliwek
· 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
· 1/2 łyżeczki kurkumy
· Sól, pieprz
· 1 puszka krojonych pomidorów
· Świeża kolendra lub natka pietruszki na wierzch
· Dodatki: chlebki Naan lub ugotowany ryż
Sposób przygotowania
1. Tofu wymieszaj z oliwą i przyprawami, odstaw na kilka minut.
2. Po zamarynowaniu przełóż je na rozgrzaną patelnię wraz z cebulą i przesmaż kilka minut.
3. Po tym czasie dołóż puszkę pomidorów, pastę z przyprawami oraz wstrząśnięte mleczko kokosowe.
4. Całość wymieszaj i duś około 10 minut.
5. Gotowe danie podaj z ulubionymi dodatkami, a wierzch posyp zieleniną.