Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami
Tofu to doskonała alternatywa dla mięsa. Odznacza się wysoką zawartością białka sojowego, wapnia i fosforu. Mamy dla Was przepis prosto z Chin czyli tofu czosnkowo-miodowe z warzywami. Aromatyczne, zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka produktów House Of Asia, świeże warzywa, tofu i gotowe!
Liczba porcji: 4
Czas: 25 min.
Ostrość:
Składniki
- 200 g makaronu jajecznego
- 3 łyżki sosu czosnkowego z miodem
- 2 łyżeczki sosu Sambal Oelek
- 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu
- 300 g twardego tofu pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 1 czerwona papryka pokrojona w paski
- 1 marchewka pokrojona w plastry
- 0,5 cukinii pokrojonej w plastry
- 200 g groszku cukrowego
- 200 g brokułu podzielonego w małe różyczki
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj al dente.
- Na rozgrzaną patelnię wlej oba oleje i podsmaż tofu na złoty kolor.
- Dodaj warzywa i całość smaż na dużym ogniu przez 5 minut. Dodaj makaron, sos zosnkowy i Sambal. Całość wymieszaj i podsmażaj jeszcze przez 2 minuty.