Warzywa w sosie ostrygowym
Spróbuj wybornego połączenia warzyw, aromatycznych grzybów mun z dodatkiem sosu ostrygowego, który nadaje daniu delikatny słodko-słony smak. Przygotowanie potrawy zajmie Ci zaledwie 20 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
Składniki
- 50 g pędów bambusa
- 15 g suszonych krojonych grzybów mun
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- 2 łyżeczki pasty imbir czosnek chili
- 50 ml wody
- 100 g różyczek kalafiora
- 50 g groszku cukrowego
- 50 g fasoli szparagowej
- 1 marchewka pokrojona w cienkie plastry
- 1 cebula pokrojona w ćwiartki
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min.
- Sos ostrygowy oraz pastę imbir czosnek chili wymieszaj z wodą.
- Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż warzywa i grzyby przez 4-5 minut. Wymieszaj dokładnie z sosem.
TIP: Gotowe danie posyp świeżą kolendrą i sezamem.