Zupa krem z dni z salsą mango

Kremowa zupa z dyni w nowym wydaniu! Skosztuj idealnie gładkiego kremu z dodatkiem mango Alphonso i delikatnym aromatem kokosowym. Zwieńczona egzotyczną salsą z kolendrą i chrupiącymi orzeszkami, ta zupa sprawi, że poczujesz się jak na tropikalnych wakacjach – nawet w środku jesieni!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 251

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Salsa:

  • 3 łyżki Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
  • 100 g dyni hokkaido upieczonej i pokrojonej w małą kostkę
  • 1/2 cebuli cukrowej pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka kolendry posiekanej
  • 1/2 papryczki peperoni drobno pokrojonej
  • 1/2 limonki

Kolendra do podania

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i piecz około 50 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie, zmiksuj je na gładką masę.
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj zmiksowane warzywa, pulpę z mango i mleczko kokosowe. Dopraw pastą z czosnku, imbiru i chili, pastą curry, solą oraz pieprzem. Zagotuj.
  3. Przygotuj salsę. Wymieszaj pokrojoną dynię, cebulkę oraz papryczkę peperoni. Dodaj posiekane orzechy, kolendrę, wymieszaj z pulpą mango i sokiem z limonki.
  4. Gorący krem z dyni podawaj z gotową salsą i listkami kolendry.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI