Tom Yum z krewetkami i pieczarkami

Kolejna odsłona tajskiej zupy Tom Yum, która znakomicie rozgrzewa w chłodne dni. Jej ostro-kwaśny smak i cytrusowy aromat sprawi, że każdy kto jej spróbuje będzie chciał więcej!

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:

Składniki

  • 6 łyżek pasty Tom Yum
  • 2 łyżki mleczka kokosowego 5-7%
  • 5 suszonych liści limonki kaffir
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 trawy cytrynowe (białe części)
  • 3 pieczarki pokrojone na ćwiartki (możesz też użyć boczniaki)
  • 6 małych pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
  • 10 dużych krewetek
  • kolendra do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Do gotującego się bulionu dodaj pastę Tom Yum, pokrojoną na trzy części papryczkę chili, trawę cytrynową i zagotuj.
  2. Dodaj mleczko kokosowe i pieczarki. Gotuj przez 3 minuty.
  3. Dodaj obrane krewetki, pomidorki i gotuj 2 minuty.
  4. Udekoruj kolendrą

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Yum 113g House of Asia

Pasta Tom Yum 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI