Grillowane skrzydełka z pikantnym sosem majonezowym
Soczyste, grillowane skrzydełka to jeden z elementów, którego nie może zabraknąć podczas leniwego, letniego grillowania. Wypróbuj nasz przepis na skrzydełka otulone kremowym sosem majonezowym, który swój wyjątkowy charakter zawdzięcza ognistej srirachy. Smacznego!
Liczba porcji: 2
Czas: 45 min.
Ostrość:
Składniki
12 skrzydełek z kurczaka
Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki sosu Louisiana habanero pepper
- 1 łyżka sosu Worcester
- 4 łyżki ketchupu
- Skórka z jednej limonki
Do podania:
- 4 łyżki sosu sriracha
- 2 łyżki majonezu
- 1 mały pęczek kolendry
Sposób przygotowania
- W misce dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, a następnie włóż do niej skrzydełka i dokładnie wetrzyj marynatę w strukturę mięsa. Wstaw do lodówki na całą noc.
- Rozgrzej grill, a następnie rozłóż skrzydełka na ruszcie i piecz na złoty kolor z każdej strony.
- W misce wymieszaj sos sriracha, majonez oraz kolendrę.
- Pokrój skrzydełka na mniejsze kawałki i wymieszaj je z sosem majonezowym.