Kurczak w tempurze z sosem sojowym i Wasabi
Jak przenieść się do Japonii w 15 minut? Wystarczy przygotować tego niesamowitego kurczaka w panierce z tempury! Danie podanie w towarzystwie aromatycznego sosu sojowego i wybitnie pikantnego wasabi to doskonały pomysł na lunch w azjatyckim stylu.
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min.
Ostrość:
Składniki
- 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
- 1 l oleju rzepakowego
Panierka:
- 1 Op. Panierki do tempury House of Asia
- 1 szklanka wody gazowanej zimnej
- Lód w kostkach
- Szczypta soli
Do podania:
Sposób przygotowania
- W misce przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed smażeniem, stopniowo dodawaj kostki lodu.
- Na głębokiej patelni rozgrzej olej do 180°C.
- Kurczaka maczaj pojedynczo w tempurze, a następnie włóż go gorącego oleju. Smaż przez około 2 minuty, a następnie wyłóż na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
- Gotowego kurczaka w tempurze podawaj z sosem sojowym oraz wasabi.