Pad Thai z krewetkami w 15 minut
Jak zrobić tajskiego klasyka w 15 minut w domu? Skorzystaj z naszej gotowej aromatycznej pasty Pad Thai, lekkiego makaronu ryżowego oraz oryginalnego sosu rybnego.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Składniki
• 100 g Makaronu ryżowego 5mm House of Asia
• 70 g Pasty Pad Thai House of Asia
• 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
• 2 ząbki posiekanego czosnku
• 10 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20
• 20 g świeżych kiełków fasoli Mung (opcjonalnie)
• 2 jajka
• 3 łyżki oleju
Do dekoracji:
• 4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
• 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2. Na rozgrzaną patelnię/woka wlej olej, podsmaż czosnek i dodaj krewetki. Smaż minutę i przesuń je na boki patelni.
3. Na środek patelni wbij jajka i poczekaj, aż się zetną. Dodaj makaron, kiełki i wymieszaj wszystko z pastą pad thai. Podgrzewaj przez 1-2 minuty.
4. Podawaj posypane dymką i orzeszkami.
TIP: Aby wzbogacić smak możesz podać danie dodatkowo z kolendrą i limonką.