Chrupiące sajgonki z grzybami Shiitake i sosem śliwkowym Kuchenny kodeks

Odkryjcie patent Kingi kuchennykodeks na chrupiące sajgonki. Tak kolorowe i smaczne danie z pewnością zrobi furorę na każdym przyjęciu. A jeśli jeszcze podacie go z aksamitnym, śliwkowym sosem Ros Thai Thai osiągniecie prawdziwą eksplozję smaków. Zerknijcie na przepis krok po kroku Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Przepis na 4 porcje – 60 sztuk sajgonek

Sposób przygotowania

  1. W dużej misce połącz ze sobą marchewkę, kapustę, pędy bambusa, shiitake, groszek i mięte.
  2. Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 min. Odcedź i opłucz pod zimną wodą. Następnie potnij na mniejsze kawałki i połącz z warzywami. Przypraw solą/pieprzem, czosnkiem i sosem sojowym.
  3. Papier ryżowy zwilż wodą i poczekaj chwilę, aż zmięknie. Wyłóż farsz i zawiń w rulonik.
  4. Gotowe sajgonki smaż na oleju, na złoty kolor. Podajemy z sosem śliwkowym Ros Thai Thai

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI