Domowe zapiekanki z sosem sriracha

Znudziły Ci się zwykłe zapiekanki z serem i keczupem? Sięgnij po niezwykłą propozycję od paula_od_kuchi – zapiekanki z kurczakiem, fasolą, kukurydzą, mozzarellą, papryczkami jalapeno, a to wszystko polane ostrym sosem sriracha! 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

  • sos ostry sriracha – ilość według uznania
  • zielone papryczki jalapeno – ilość według uznania
  • półbagietka lub bułka paryska
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • szczypiorek
  • 1 kulka mozzarelli
  • 1 łyżka oleju
  • sól, przyprawa do kurczaka
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 łyżka czerwonej fasoli

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w paski, dopraw i wymieszaj z olejem, podsmaż z obydwu stron.
  2. Mozzarellę pokrój w plastry, bagietkę na pół i ułóż na niej ser, kurczaka, fasolkę, kukurydzę i ostre papryczki.
  3. Całość ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
  4. Po wyciągnięciu zapiekanki z pieca, posyp szczypiorkiem i polej sosem sriracha.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI