Domowe zapiekanki z sosem sriracha
Znudziły Ci się zwykłe zapiekanki z serem i keczupem? Sięgnij po niezwykłą propozycję od paula_od_kuchi – zapiekanki z kurczakiem, fasolą, kukurydzą, mozzarellą, papryczkami jalapeno, a to wszystko polane ostrym sosem sriracha!
Liczba porcji: 2
Czas: 30 min.
Ostrość:
Składniki
- sos ostry sriracha – ilość według uznania
- zielone papryczki jalapeno – ilość według uznania
- półbagietka lub bułka paryska
- pojedyncza pierś z kurczaka
- szczypiorek
- 1 kulka mozzarelli
- 1 łyżka oleju
- sól, przyprawa do kurczaka
- 2 łyżki kukurydzy
- 1 łyżka czerwonej fasoli
Sposób przygotowania
- Kurczaka pokrój w paski, dopraw i wymieszaj z olejem, podsmaż z obydwu stron.
- Mozzarellę pokrój w plastry, bagietkę na pół i ułóż na niej ser, kurczaka, fasolkę, kukurydzę i ostre papryczki.
- Całość ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
- Po wyciągnięciu zapiekanki z pieca, posyp szczypiorkiem i polej sosem sriracha.