Krem z kalafiora z pastą Tom Kha
Odkryj nowy wymiar smaku z naszym wyjątkowym przepisem na krem z kalafiora z pastą Tom Kha House of Asia! W zaledwie 30 minut stworzysz niezwykłą kombinację kremowej konsystencji kalafiora, bogatego smaku mleczka kokosowego i intensywnych aromatów pasty Tom Kha. Aby podkreślić tę wyjątkową kompozycję, posypujemy danie delikatnymi chipsami nori, które dodają nuty marynowanego morskiego smaku. Gotowy w mgnieniu oka, nasz krem zaskoczy Twoje kubki smakowe i podbije serca Twoich gości. Gotowi na kulinarne doznania?
Liczba porcji: 4
Czas: 30 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- 400 ml Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty Tom Kha House of Asia
- 2 łyżeczki Bezglutenowego sosu rybnego House of Asia
- 1 opakowanie Chipsy Nori prażone House of Asia
- 500 ml bulionu
- 1 kalafior
- 3 średnie ziemniaki
- ½ pora
- 3 średnie cebule
- Pieprz świeżo mielony
- Olej do smażenia
- Kolendra kilka listków
Sposób przygotowania
- Kalafiora pokrój w różyczki, a cebulę, pora oraz ziemniaki w plastry. Do garnka wlej olej i przez około 5 minut smaż warzywa, następnie dolej bulion i gotuj do miękkości.
- Pod koniec gotowania kremu dodaj pastę Tom-kha, sos rybny oraz mleczko kokosowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
- Gotową zupę krem podawaj z kolendrą oraz chipsami nori.