Krem z kalafiora z pastą Tom Kha

Odkryj nowy wymiar smaku z naszym wyjątkowym przepisem na krem z kalafiora z pastą Tom Kha House of Asia! W zaledwie 30 minut stworzysz niezwykłą kombinację kremowej konsystencji kalafiora, bogatego smaku mleczka kokosowego i intensywnych aromatów pasty Tom Kha. Aby podkreślić tę wyjątkową kompozycję, posypujemy danie delikatnymi chipsami nori, które dodają nuty marynowanego morskiego smaku. Gotowy w mgnieniu oka, nasz krem zaskoczy Twoje kubki smakowe i podbije serca Twoich gości. Gotowi na kulinarne doznania?

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 168

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Kalafiora pokrój w różyczki, a cebulę, pora oraz ziemniaki w plastry. Do garnka wlej olej i przez około 5 minut smaż warzywa, następnie dolej bulion i gotuj do miękkości.
  2. Pod koniec gotowania kremu dodaj pastę Tom-kha, sos rybny oraz mleczko kokosowe i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem.
  3. Gotową zupę krem podawaj z kolendrą oraz chipsami nori.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Chipsy Nori prażone 3g House of Asia

Chipsy Nori prażone 3 g

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Kha 113g House of Asia

Pasta Tom Kha 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI