Kurczak w sosie hoisin z kiełkami fasoli Mung Smykwkuchni

Razem z Karoliną Smykwkuchni zabieramy Was w kolejną, kulinarną podróż do odkrycia chińskich smaków. Tylko spójrzcie jak łatwo i szybko przyrządzicie kurczaka w słodko-pikantnym sosem hoisin, który charakteryzuje się lekko czosnkowym aromatem. Przepis ten zrobicie zaledwie w 20 minut w domu. Zobaczcie jakie to proste.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 11

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Marynata do mięsa:

Sposób przygotowania

1. Mięso z kurczaka zamarynuj w marynacie. Dodaj 2 łyżki oleju, kiełki fasoli, 1/2 słoika imbiru i smaż w woku na wysokim ogniu. Kiedy mięso będzie gotowe, sos zagęszczamy skrobią, dodajemy dymkę, chilli.
2. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
3. Kapustę poszatkuj, posól i ugniataj dłońmi aż puści lekko sok. Dodaj pulpę z mango, dopraw solą, dodaj chilli, dymkę i sezam.
4. Ryż wyłóż na półmisek, dodaj mięso w sosie na wierzch, podawaj z surówką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI