Kurczak w tempurze z sosem sojowym i Wasabi

Jak przenieść się do Japonii w 15 minut? Wystarczy przygotować tego niesamowitego kurczaka w panierce z tempury! Danie podanie w towarzystwie aromatycznego sosu sojowego i wybitnie pikantnego wasabi to doskonały pomysł na lunch w azjatyckim stylu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 1 średnia pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
  • 1 l oleju rzepakowego

Panierka:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. W misce przygotuj panierkę do tempury zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed smażeniem, stopniowo dodawaj kostki lodu.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzej olej do 180°C.
  3. Kurczaka maczaj pojedynczo w tempurze, a następnie włóż go gorącego oleju. Smaż przez około 2 minuty, a następnie wyłóż na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
  4. Gotowego kurczaka w tempurze podawaj z sosem sojowym oraz wasabi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Tempura panierka 150g House of Asia

Tempura panierka 150 g

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI