Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami Mienta Blog

Gotowi na smakową podróż do Chin? Wraz z Mienta Blog  zapraszamy do skosztowania wegańskiego makaronu ze smażonym tofu i nerkowcami. Danie zyskuje na pierwszym kęsie za sprawą aromatycznych dodatków takich jak ciemny sos sojowy i sezam. Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Mienta– Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 26

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Tofu pokrój w plasterki, każdy z nich natrzyj posiekaną papryczką i imbirem.
  2. Gotowe kawałki smaż z obu stron na oleju, po czym dodaj sezam, czosnek przeciśnięty przez praskę, syrop z agawy i sos sojowy.
  3. Smaż do tej pory, aż tofu wraz z orzechami będą skarmelizowane.
  4. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Wymieszaj go z resztą dodatków i posyp posiekanym szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Jak wykorzystać makaron Chow Mein?

 

Makaron Chow Mein to wszechstronne danie kuchni chińskiej, które można przygotować na wiele sposobów, dostosowując składniki do własnych preferencji smakowych. Oto dziesięć pomysłów na wykorzystanie tego pysznego makaronu. Smażony makaron Chow Mein z kurczakiem i świeżymi warzywami stanowi klasyczną i smaczną propozycję dań azjatyckich, idealną zarówno na obiad, jak i kolację.

Dla miłośników dań bezmięsnych doskonałym wyborem jest wegetariański Chow Mein, w którym kolorowe warzywa nadają potrawie nie tylko smaku, lecz także atrakcyjnego wyglądu.

NASZE MARKI