Makaron Udon z kurczakiem i grzybami Shiitake
Sięgnijcie po pyszny przepis na makaron Udon z kurczakiem. Do dania dodaliśmy aromatyczne grzyby Shiitake, które nie tylko dodają wyrazistości smaku ale także są cennym źródłem witamy D. Do dzieła!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1/2 op Makaronu Udon House of Asia
- 30 g Grzybów Shitake House of Asia, namoczonych w ciepłej wodzie i gotowanych 20 min, pokrojonych w paski
- 4 łyżeczki Sosu Teriyaki House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty czosnek imbir chili House of Asia
- 100 g kurczaka
- 100 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
- 30 g dymki pokrojonej w ukośne paski szerokości 0,5cm
Sposób przygotowania
- Makaron gotuj przez 3 min we wrzątku, a następnie odstaw.
- Kurczaka ugotuj w osolonej wodzie, gdy będzie gotowy wyjmij z wody i poszarp na małe kawałki widelcami.
- Na patelni, średnio rozgrzanej, włóż czosnek, imbir i grzyby. Gdy czosnek będzie brązowy włóż makaron, dodaj sos teriyaki i sos sojowy, smaż 2 min.
- Dodaj kurczaka i dymkę, smaż kolejne 2 min.