Jak zrobić pad thai z kurczakiem?

Pad thai to jedna z najbardziej znanych potraw tajskich. Jest szybki w przygotowaniu, pełny smaku i aromatu. Podczas przygotowania dania ważne jest żeby nie przegotować makaronu. Wystarczy, że namoczysz go w ciepłej wodzie i lekko twardy dodasz do woka. Dzięki temu makaron nabierze smaku innych aromatycznych składników, pozostanie sprężysty i elastyczny.

4.7 / 5. Ilość głosów: 477

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron namocz w zimnej wodzie na około 30 min.
  2. Podsmaż czosnek i czerwoną cebulę, dodaj kurczaka a następnie makaron. Smaż 2 min.
  3. Dodaj sos rybny, cukier i pastę Pad Thai. Smaż mieszając przez minutę.
  4. Odsuń wszystkie składniki na jedną stronę patelni a na drugą rozbij dwa jajka. Delikatnie mieszaj jajka tak aby ścięły się niczym omlet.
  5. Dodaj kiełki fasoli mung oraz dymkę i energicznie wymieszaj wszystkie składniki.
  6. Serwuj z limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

  7.  

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy makaron ryżowy 5 mm 200g House of Asia

Makaron ryżowy 5 mm 200 g

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Pad Thai 113g House of Asia

Pasta Pad Thai 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI