Placuszki z tapioką

Tapioka to małe, bajecznie wyglądające perełki lub mąka z egzotycznie brzmiącego manioku. Jest lekkostrawna i bardzo pożywna, a przede wszystkim nie zawiera cholesterolu i glutenu. Ma neutralny smak dlatego dobrze łączy się ze słodkimi dodatkami i jest składnikiem większości azjatyckich deserów. Można z niej przygotować puddingi, budynie, racuchy czy też naleśniki. Jest również wykorzystywana do zagęszczania zup i sosów. Stanowi podstawę buble tea, popularnego w Azji napoju na bazie herbaty z dodatkiem aromatów owocowych lub mleka. Nasz Szef Kuchni przygotował specjalnie dla Was placuszki z tapioką. Koniecznie musicie spróbować. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Pikantne pomidorki cherry

  • 1 łyżka Sosu Sriracha House of Asia
  • 15 pomidorków cherry; pokrojone w ćwiartki
  • 1 szalotka; drobno pokrojona
  • 4 gałązki kolendry; drobno pokrojone

Sposób przygotowania

1. W misce połącz wszystkie składniki na placuszki i dokładnie wymieszaj trzepaczką.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż małe placuszki na złoty kolor.
3. Do miseczki włóż pomidorki i połącz je z szalotką, kolendrą i sosem sriracha.
4. Placuszki podaj z pikantnymi pomidorkami.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI