Ramen z grzybami Shiitake, Wakame i Nori

Ramen – pożywny bulion z dodatkiem sycącego makaronu, z dowolnie dobranymi dodatkami. W naszej wersji z grzybami Shiitake, wodorostami Wakame, jajkiem, szczypiorem i sezamem. To wersja dla wegetarian i wszystkich, którzy uwielbiają smak kuchni azjatyckiej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.9 / 5. Ilość głosów: 18

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Namocz w letniej wodzie grzyby shiitake. 
  2. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  3. Do garnka wlej 300 ml wody, dodaj miso i wakame. Należy pilnować, aby nie doprowadzić wody do wrzenia. Do gorącej wody dodaj grzyby. Gotuj 8-10 min.
  4. Tofu pokrój w kostkę 2 cm i obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Zdejmij z patelni
  5. Jajko włóż do zimnej wody i gotuj, kiedy woda zacznie wrzeć odmierz 3,5 min., po tym czasie jajko będzie gotowe. Obierz je i przekrój na 2 połówki.
  6. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion z grzybami i wakame. Następnie dodaj dwa kawałki liścia nori, liście kapusty, tofu, jajko, posyp dymką i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300 g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI