Sajgonki z mięsem i makaronem ryżowym

Sajgonki to idealne rozwiązanie dla fanów orientalnych smaków, które sprawdzi się nie tylko jako przekąska, ale również zachwyci Twoich znajomych podczas wieczornego spotkania!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 82

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 45 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę, czosnek, marchew, imbir i chili. Gdy cebula nabierze lekko złotego koloru, dodaj mięso. Usmażony farsz przełóż do dużej miski i pozostaw do wystygnięcia (miska musi być duża, ponieważ później posłuży do wymieszania całego farszu).
  2. Grzyby Mun przygotuj wg wskazań na opakowaniu, odsącz je i dodaj do farszu.
  3. Makaron przygotuj według wskazań na opakowaniu. Następnie przetnij go kilkukrotnie nożem i dodaj do farszu.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce, dodaj 2 jajka oraz kolendrę. Dopraw do smaku przyprawą chińską oraz skórką z limonki.
  5. Papier ryżowy połóż na desce i delikatnie zwilż płatek ciepłą wodą. Łyżkę farszu połóż na wilgotnym papierze i zwiń jak krokieta. Zobacz film >
  6. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Podawaj z ulubionym sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI