Wegetariańskie sushi z awokado
Domowe sushi jest często wyzwaniem. Dlatego też sięgnijcie po przepis, dzięki któremu polubicie sami robić te pyszne japońskie danie. Sushi te zachwyci Twoich gości nie tylko smakiem ale także wyglądem! Smacznego:)
Liczba porcji: 2
Czas: 90 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 250 g Ryżu do sushi House of Asia (4 rolki)
- 2 Liście nori House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty wasabi House of Asia
- 1 łyżeczka czarnego lub białego sezamu House of Asia
- 2 dojrzałe awokado, pokrojone na cienkie i szerokie plastry
- 75 g opakowania serka Philadelphia
Do podania:
Sposób przygotowania
- Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
- Połóż połowę liścia nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
- Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
- Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż szerokie plastry awokado.
- Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym i pastą wasabi.
- Na koniec posyp białym lub czarnym, sezamem.
Podawaj sushi z sosem sojowym Premium i imbirem.