Wegetariańskie sushi z awokado

Domowe sushi jest często wyzwaniem. Dlatego też sięgnijcie po przepis, dzięki któremu polubicie sami robić te pyszne japońskie danie. Sushi te zachwyci Twoich gości nie tylko smakiem ale także wyglądem! Smacznego:)

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1.  Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
  2. Połóż połowę liścia nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż szerokie plastry awokado.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym i pastą wasabi. 
  6. Na koniec posyp białym lub czarnym, sezamem.

Podawaj sushi z sosem sojowym Premium i imbirem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 400g House of Asia

Ryż do sushi 400 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI