Jak zrobić sushi z foremek?

Foremki do sushi – Twój sposób na ekspresowe danie! Przygotowanie sushi nigdy nie było tak szybkie i proste. Dzięki foremkom zaoszczędzisz czas, a Twoje sushi będzie wyglądać jak z najlepszej restauracji! Koniecznie zobacz film> 

5 / 5. Ilość głosów: 253

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Wystudź, dopraw sosem i dokładnie wymieszaj.
  2. Foremki, w których będziesz przygotowywać sushi wyłóż folią spożywczą.
  3. Awokado i łososia pokrój w cienkie plastry.
  4. Za pomocą obieraczki do warzyw wytnij kilka długich plastrów ogórka, a pozostałą część pokrój w drobną kostkę.
  5. Nori pokrój na mniejsze kwadraty tak, aby pasowały do foremki.
  6. Do foremek ułóż składniki według upodobań np.: listek nori, ryż, wasabi, łosoś na koniec ryż. Przygotuj różne wariacje. Całość dociśnij i delikatnie wyjmij uformowane sushi. Podawaj z ulubionym sosem sojowym.

TIP: Jeżeli nie masz foremek do sushi, możesz użyć foli spożywczej: rozłóż folię na blacie, na jej środku ułóż składniki, tak aby ryż był na końcu, następnie zbierz końce folii i ciasno zwiń, formując kulę.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200 ml

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI