Tajska sałatka z szarpanym Jackfruitem
Przepis na sałatkę nie musi być nudny! A wszystko za sprawą niebanalnych dodatków. Dlatego koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z szarpanym jackfruitem, cebulką i świeżymi ziołami. Dressing na bazie sosu rybnego doda tej prostej przekąsce wyjątkowego smaku.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min.
Ostrość:
Składniki
- 1 łyżka panierki panko
- 565 g szarpanego jackfruita
- 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie półplastry
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej zielonej dymki
- 1 łyżeczka płatków chilli
Sos :
- 3 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 2 łyżki wody
Sposób przygotowania
- Po otwarciu puszki przełóż jackfruita na sitko i przepłucz pod bieżącą zimną wodą. Następnie dobrze odciśnij i osusz. Przełóż do dużej miski.
- Na suchej patelni upraż panierkę panko. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
- Cebulę pokrój i przełóż do miski z jackfruitem. Dodaj posiekane zioła, dopraw pieprzem i chilli w płatkach. Dodaj uprażoną panierkę panko i wymieszaj z sosem.