Tajska sałatka z szarpanym Jackfruitem

Przepis na sałatkę nie musi być nudny! A wszystko za sprawą niebanalnych dodatków. Dlatego koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z szarpanym jackfruitem, cebulką i świeżymi ziołami. Dressing na bazie sosu rybnego doda tej prostej przekąsce wyjątkowego smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 1 łyżka panierki panko
  • 565 g szarpanego jackfruita
  • 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie półplastry
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej zielonej dymki
  • 1 łyżeczka płatków chilli

Sos :

Sposób przygotowania

  1. Po otwarciu puszki przełóż jackfruita na sitko i przepłucz pod bieżącą zimną wodą. Następnie dobrze odciśnij i osusz. Przełóż do dużej miski.
  2. Na suchej patelni upraż panierkę panko. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  3. Cebulę pokrój i przełóż do miski z jackfruitem. Dodaj posiekane zioła, dopraw pieprzem i chilli w płatkach. Dodaj uprażoną panierkę panko i wymieszaj z sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI