Tajska zupa kokosowa Tom Kha z kurczakiem i pieczarkami

Jesteście spragnieni nowej dawki azjatyckich smaków? Przed wami tajska zupa Tom Kha na bazie mleczka kokosowego. Jest jednocześnie pikantna i kwaśna (ale zapewniamy że równie pyszna). Tym co nadaje jej niesamowity aromat, jest właśnie kwaskowaty sok z limonki. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.9 / 5. Ilość głosów: 48

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę, mleczko kokosowe i zagotuj.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę Tom Kha, sos rybny, trawę cytrynową w całości.
  3. Dodaj pokrojoną w pióra szalotkę, liście kaffiru, pieczarki oraz papryczkę chili.
  4. Dodaj sok z limonki i doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
  5. Gotowe danie udekoruj kolendrą.

TIP: Zupa będzie jeszcze bardziej sycąca jeśli podasz ją z ryżem lub makaronem ryżowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Kha 113g House of Asia

Pasta Tom Kha 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI