Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem Sriracha Flymetothespoon

Zaskocz swoich bliskich i przygotuj dla nich burgery w wersji wege. Flymetothespoon pokazuje jak w łatwy sposób można przygotować to pyszne danie. W przepisie użyliśmy szarpanego jackfruita, który jest roślinnym zamiennikiem mięsa. Puszka jackfruita, marynata, ulubione bułki i burger gotowy!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Składniki na wege burgera:

565 g zielonego szarpanego jackfruita

Marynata do jackfruita:

Sriracha mayo:

Pozostałe składniki:

  • 2 bułki do burgera
  • 1 marchewka
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 awokado
  • kilka liści szpinaku

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wymieszaj ze składnikami marynaty i odstaw do lodówki na co najmniej 20 minut. Majonez wymieszaj ze srirachą.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Przełóż jackfruita na patelnię i podsmażaj przez około 5 minut. Później wymieszaj z pozostałą marynatą.
  3. Bułki do burgerów rozkrój i podgrzej na suchej patelni. Na dolnej części rozłóż jackfruita. Na to ułóż cebulę, awokado i marchewkę. Przykryj szpinakiem i nałóż łyżeczkę mayo srirachy. Wszystko przykryj drugą bułką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI