Ekspresowy Pad Thai Jak ja lubię jeść

Odważ się na podróż smaków z ekspresowym Pad Thaiem z przepisu Jak ja lubię jeść. Nasz bezglutenowy makaron ryżowy House of Asia i pasta Pad Thai Kanokwan łączą się w tym przepisie tak, aby stworzyć autentyczny smak Tajlandii w Twojej kuchni. Z nami możesz cieszyć się pysznym Pad Thai w zaledwie 25 minut — bez kolejek w restauracji! Odkryj wygodę i smak tajskiej kuchni już dziś.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 232

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron zalej letnią wodą i mocz ok. 15-20 min.
  2. Na oleju sezamowym podsmaż paprykę z czosnkiem. Po wymieszaniu i podduszeniu dodaj krewetki. Ponownie wymieszaj, ale smaż nie więcej niż minutę.
  3. Zmniejsz ogień, składniki odsuń na bok i wbijamy 2 jajka. Drewnianą łyżką jajka potnij/posiekaj na kawałki niczym omlet.
  4. Następnie dodaj pastę Kanokwan i całość wymieszaj.
  5. Kolejno wrzucaj namoczony makaron, sok z limonki, orzeszki (część zostaw do posypania na wierzch), szczypior, kiełki i wymieszaj.
  6. Wierzch udekoruj jeszcze raz orzeszkami i szczypiorkiem. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI