Zupa Tang Mein z grzybami Mun

Przepis na zupę Tang Mein jest niezwykle prosty i trwa zaledwie 20 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20

Ostrość:
Łagodne

Składniki

TIP: Cukier kokosowy można zastąpić brązowym cukrem bądź zwykłym.  Jeśli nie posiadacie octu ryżowego również można użyć zwykłego octu.

Sposób przygotowania

  • Makaron i grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Grzyby odsączamy z wody i kroimy w cienkie plastry.
  • Na rozgrzany wok wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy połowę szczypioru i kurczaka. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem bulionu i makaronu). Całość mieszamy i smażymy przez 1 minutę.
  • Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy je gorącym bulionem. Na górze układamy kurczaka z warzywami.
  • Dekorujemy pozostałym szczypiorem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI