Kuchnia chińska Przepisy

Zupa Tang Mein z grzybami Mun

Zupa Tang Mein z grzybami Mun House of Asia

Przepis na zupę Tang Mein jest niezwykle prosty i trwa zaledwie 20 minut.

Liczba porcji:

2

Czas: 20

Poziom:

Poziom:

Łagodne

Składniki

TIP: Cukier kokosowy można zastąpić brązowym cukrem bądź zwykłym.  Jeśli nie posiadacie octu ryżowego również można użyć zwykłego octu.

Sposób przygotowania

  • Makaron i grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Grzyby odsączamy z wody i kroimy w cienkie plastry.
  • Na rozgrzany wok wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy połowę szczypioru i kurczaka. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem bulionu i makaronu). Całość mieszamy i smażymy przez 1 minutę.
  • Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy je gorącym bulionem. Na górze układamy kurczaka z warzywami.
  • Dekorujemy pozostałym szczypiorem.
Wróć do poprzedniej strony