Wegetariańskie spring rolls

Dla wszystkich miłośników warzyw oraz osób, które mają ochotę na coś lekkiego i zdrowego mamy przepis na spring rolls. Doskonałym wykończeniem dania są tajskie sosy: Sriracha lub słodki chili, które nadadzą wyrazistego smaku. Zobacz film jak zrobić spring rolls Kliknij tutaj>

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sosy:

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, odsącz i dodaj 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszaj.
  2. Cebulę zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego.
  3. Papier ryżowy zamocz na chwilę w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno na nim: sałatę, marchew, ogórka, paprykę, cebulę, makaron i kolendrę.
  4. Zwiń w rulonik szczelnie zamknięty na brzegach.

TIP: Podawaj z sosami: Sriracha lub słodkim chili.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI