Curry z tofu i zielonym groszkiem

Dziś uczta nie tylko dla wegetarian i wegan! Pyszny przepis na jednogarnkowe tajskie curry z tofu i groszkiem. Połączenie pikantnego czerwonego chilli oraz aromatycznych ziół i przypraw z mleczkiem kokosowym odpowiada za autentyczny i egzotyczny smak tego dania. Jesteśmy pewni, że to proste danie może przekonać niejednego mięsożercę do tego, że kuchnia wegańska może być bardzo smaczna i pełna aromatu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.8 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj posiekaną cebulę i smaż do zarumienienia.
  2. Dodaj pastę curry, mleczko kokosowe, wodę lub bulion oraz surowy zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i gotuj 5 min.
  3. W międzyczasie pokrój tofu w 2 cm kostki i przesmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
  4. Dodaj do gotującego się mleczka kokosowego i gotuj kolejne 3 min.

TIP Zamiast świeżego groszku możesz użyć również mrożonego postępując w ten sam sposób.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

Nowość
Bestseller
Pasta curry zielona 113g House of Asia

Pasta curry zielona 113 g

Nowość
Bestseller
Pasta curry żółta 113g House of Asia

Pasta curry żółta 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI