Makaron stir-fry z tofu i warzywami w sosie z grzybów shiitake
Szybki i prosty w przygotowaniu makaron stir-fry to coś co musisz wypróbować! Potrzebujesz wyłącznie 15 minut oraz kilku składników, a danie idealnie na domowy obiad lub lunch do pracy będzie gotowe.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min.
Ostrość:
Składniki
- ½ Op. makaronu ramen
- 50 g sosu z grzybów shiitake
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka pasty z czosnku, imbiru i chili
- 100 g tofu naturalnego pokrojonego w paski
- 1 mała papryka czerwona pokrojona w paski
- 1 mała cebula pokrojona w pióra
- Sól, pieprz do smaku
Do podania: Szczypiorek lub kolendra
Sposób przygotowania
- Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Do miski włóż tofu, dodaj olej sezamowy oraz pastę z czosnku, imbiru i chili. Dokładnie wymieszaj całość.
- Do rozgrzanego woka włóż tofu i podsmaż je na złoty kolor. Dodaj paprykę oraz cebulę. Mieszaj od czasu do czasu, a następnie dodaj makaron oraz pastę z grzybów shiitake. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj ze świeżym szczypiorkiem lub kolendrą.