Kokosowe mango lassi Flymetothespoon
Szukasz szybkiego sposobu na letnie orzeźwienie? Spróbuj przyjemnie aksamitnego mango lassi! Flymetothespoon przygotowała swoją, kokosową wersję przepisu na ten egzotyczny napój. W składzie znajdziecie niezastąpioną pulpę mango bez dodatku cukru oraz mleczko kokosowe BIO. Do dzieła!
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min.+ czas chłodzenia
Ostrość:
Składniki
- 200 ml Mleczka kokosowego BIO 20-22% House of Asia
- 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
- 300 ml Pulpy z mango House of Asia
- 100 ml jogurtu greckiego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 czubata łyżeczka kardamonu
- 1 łyżeczka imbiru
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki zblenduj.
- Następnie przelej do wysokich szklanek i schłodź w lodówce na około 20 min.
- Gotowe mango lassi podawaj z pistacjami, jadalnymi kwiatami oraz miętą.