Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem Teriyaki Flymetothespoon

Lubisz jeść burgery, ale nie jesz mięsa? Odkryj pomysł na smaczny wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem teriyaki. To tropikalny owoc chlebowca, który posiada włóknistą strukturę. Dzięki temu przypomina mięso i króluje w kuchni wegetariańskiej. Flymetothespoon pokazuje jak w łatwy sposób można przygotować to pyszne danie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 40 min.

Ostrość:

Składniki

SOS:

  • 2 łyżki czerwonej srirachy
  • 1 łyżka musztardy starofrancuskiej Maille
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wyłóż na sitko, dobrze opłucz pod bieżącą wodą i odsącz. Na rozgrzanej patelni usmaż jackfruita na rumiany kolor, a następnie dodaj sos teriyaki i smaż przez ok. 5 min., aby owoc wchłonął nadmiar sosu.
  2. Przekrój bułki na pół, posmaruj masłem i przypiecz lub ugrilluj na rumiany kolor. W międzyczasie przygotuj sos mieszając wszystkie składniki razem.
  3. Złóż burgera: posmaruj bułkę sosem, połóż liść sałaty, a następnie usmażonego jackfruita. Na koniec ułóż warzywa i przykryj drugą częścią bułki.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI