Zupa dyniowa z czerwonym curry i chorizo

Jesień niewątpliwie kojarzy się z dynią. My szczerze uwielbimy to warzywo za jej szerokie zastosowanie w kuchni. Przedstawiamy pomysł naszego szefa kuchni Jarka Owczarczyka na kremową zupę z dyni oraz chorizo w towarzystwie naszych niezastąpionych, aromatycznych produktów.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Warzywa ułóż na blasze do pieczenie, wymieszaj z oliwą i piecz do miękkości (około 15 minut) w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj upieczone warzywa, mleczko kokosowe pastę curry oraz pastę z imbiru, czosnku i chili, następnie zmiksuj całość do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby przetrzyj zupę przez sito.
  3. Kiełbasę chorizo wrzuć na patelnię, na średni ogień i wytop z niej tłuszcz. Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącym chorizo i kolendrą.      

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI