Japońska kanapka Katsu Sando
Odkryj harmonię smaków i konsystencji w naszej wyjątkowej Japońskiej kanapce Katsu Sando. To niezwykłe danie łączy w sobie chrupkość panierki panko, soczystość mięsa oraz wyjątkowy smak sosu Tonkatsu. Nasz przepis przeniesie Cię w podróż smaków do ulicznych stoisk w Tokio, gdzie to danie jest prawdziwym hitem.
Liczba porcji: 4
Czas: 10 MIN
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
80 g Sosu Tonkatsu House of Asia
100 g Panierki Panko House of Asia
400 g schabu środkowego
3 jajka
4 łyżki mąki pszennej
4 liście sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej
8 kromek chleba tostowego
2 łyżki masła
2 łyżki kolendry
200 ml oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
1. Schab pokrój na plastry o grubości około 1 cm. Dopraw solą, pieprzem i odstaw na 15 minut. Następnie zapanieruj mięso używając w kolejności: mąkę, jajko oraz panierkę panko. Usmaż na rumiany kolor.
2. Chleb tostowy posmaruj masłem i sosem tonkatsu. Na cztery kromki połóż usmażone kotlety oraz liść sałaty. Przykryj drugą kromką chleba i dociśnij.
3. Z gotowych kanapek odkrój skórę. Podawaj przekrojone na pół i posypane kolendrą.