Japońsko-meksykańska deska przekąsek na sylwestra

Szykujesz świąteczne przyjęcie ze znajomymi? Ugość ich w japońsko-meksykańskim klimacie. Zroluj california maki przy użyciu naszych produktów i podaj na desce wraz z meksykańskimi nachosami. Prawda, że to połączenie brzmi zarazem niebanalnie, ale i pysznie? Sprawdź przepis od Moniki Grudzińskiej yummy_fotografia_kulinarna.  Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Yummy– Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 19

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min.

Ostrość:

Składniki

Zaprawa:

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż do sushi ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego ryżu dodaj zaprawę, wymieszaj i odstaw ryż do wystudzenia.
  2. Matę do sushi owiń folią spożywczą. Połóż liść nori, następnie cienką warstwę ryżu. Podczas układania ryżu maczaj dłonie w chłodnej wodzie (ryż nie będzie się kleił do rąk). Ryż posyp czarnym sezamem. Odwróć płat, tak aby liść nori był na górze i smarujemy go serkiem typu Philadelphia. Rozłóż paski łososia oraz pokrojone awokado. Zawiń rolkę przy użyciu maty mocno ją dociskając. Ostrym i lekko zwilżonym wodą nożem pokrój rolkę na kawałki.
  3. Sushi podawaj z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem. 
  4. Na desce obok wysyp nachosy i podawaj je z salsą guacamole

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43 g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI